Az IsoteQ 3 in 1 (Három az egyben) szolgáltatása egyedülálló lehetőséget és kényelmet biztosít Ügyfelei számára; valamint tökéletes garanciát a nyugodt, békés és eredményes építkezéshez.

A házépítés a kelet-európai régióban az emberek életében egyszer adatik meg, hiszen olyan költségekkel és utánajárással jár egy építkezés, amelyet anyagi okokból egy emberöltő alatt egyszer vállalnak be a régióban építkezők. Nagyon sok keserűséget okoz, ha az az egy építkezés nem olyan minőségben, nem annyi idő alatt, nem annyi pénzért valósul meg, mint ahogy azt az iparosok ígérték. A régi mondás azt tartja: „egy építkezés, egy válás”, ugyanis az a tapasztalat, hogy annyi terhet okoz egy ilyen vállalkozás, hogy közben megromlanak a családi kapcsolatok, nem bírják az ezzel járó feszültséget, problémákat (melyek – valljuk be, aki már építkezett tudja – valóban léteznek).

Az IsoteQ évekkel ezelőtt meghirdette az „Építkezni jó” felhívását és bemutatta az ehhez kapcsolódó szolgáltatását, amelyet jelen soproni projektünk segítségével részletesen, képekkel és videókkal illusztrálva is szeretnénk az építkezni vágyók elé tárni és felhívni a figyelmet arra, hogy létezik nyugodt építkezés is.

A szolgáltatás lényege abban rejlik, hogy az építkezés gondolatától a kulcsátadásig elkísérjük Önt ezen útján; Önnel és Önért dolgozunk a gyors, eredményes, minőségi munkáért és árban a megegyezett feltételek mellett.

A következőkben leírt sorok lépésenként részletesen bemutatják a 3 in 1 szolgáltatásunk lényegét, melyet a hetente publikált és folyamatban lévő soproni építkezés kapcsán a gyakorlatban is láthatnak az érdeklődők.

Az ötlet

Amikor Önben megfogalmazódik az építkezés ötlete, de még se telke, se terve (talán még pénz is csak kevés van, mert a jelenlegi házat/lakást el kell még adni; esetleg bankhoz kell fordulni), akkor mi már örömmel várjuk jelentkezését. Sok cég csak akkor áll boldogan (vagy látszat örömmel) a vásárló rendelkezésére, ha az biztosan vásárolni fog tőle, lehetőleg minél hamarabb. Előfordul, hogy az ötlet és a tervezés között évek telnek el, hiszen fontos a kivárás, átgondolás a jó döntéshez. Külföldi (+36 30 525 1181) és belföldi (+36 30 405 3653) infó vonalunkon bármilyen kérdést feltehet, irodáinkban (Budapest, Nyíregyháza, Pécs) ingyenes konzultációban és tanácsadásban részesül, már az „ötletelés” szakaszában. Ha mégsem lesz építkezés, csak építőanyag-vásárlás; vagy ha esetleg mégsem mellettünk dönt; vagy ha lemond az építkezés ötletéről is, akkor sem éri Önt szemrehányás részünkről, hiszen a lényeg, hogy segítsük Önt a megfelelő döntés meghozatalában, „hálapénz” nélküli szolgáltatásunkkal. Sokan a kérdéseikkel nem tudnak kihez fordulni, mert nincs építkezésben jártas rokonuk, barátjuk; és kénytelenek a reklámok nyújtotta féligazságokból tájékozódni. Az IsoteQ ezzel segít Önnek a jó és szakszerű döntés meghozatalában. Ügyfelek sokasága köszöni meg segítségünket, hiszen előfordul olyan helyzet is, amikor lebeszéljük az építkezésről, mert annak nincsenek meg a feltételei és javaslunk egy másik megoldást. Egyszerűen, és nem szakszavakkal magyarázzuk meg az építkezéssel kapcsolatos kérdéseket; előzetes kalkulációt készítünk, hogy ügyfelünk az építkezés elején felmérhesse, hogy milyen összegre lesz szüksége háza felépítéséhez és ne akkor kelljen kapkodnia, amikor építkezés közben kiderül, hogy nem elegendő a tőkéje. És mindezt ellenszolgáltatás nélkül. A jól előkészített döntés hozzásegít ahhoz, hogy Ön megkapja amit szeretne, így ne csak elkezdődjön valami, hanem be is fejeződjön.

 A döntés

Az ötletek megtárgyalása után – ami lehet viszonylag rövid idő, mondjuk néhány hónap, de lehetnek évek is – , amikor minden információ a rendelkezésre áll, valamint ahhoz igazodnak a körülmények is: megszületik a döntés. Ez általában a telekvásárlással indul és annak jogi lebonyolításával. Ügyfeleink kérésére segítünk a telek szakmai szemmel történő megítélésében (tájolás, talajszerkezet, talajvíz állapota), ami ha nincs körültekintően körbejárva, akkor a későbbiekben rengeteg bosszúságot és többletköltséget okoz. A helyszíni szemlénk díjmentes a telekkel kapcsolatban. Felmerül a kérdés miért éri ez meg nekünk? Azt valljuk, hogy ma nagy igény van arra, hogy ne csak elvegyünk, hanem adjunk is ahhoz, ha kapni szeretnénk. Ez nem mindenben egyezik a mai modern gondolkodással, de így jó építkezni. Miután telek megvásárlásra került, jöhet az álmok megvalósítása, a tervezés.

 A tervezés

Tervező Kollégáink segítenek mindazokat az otthon készült kézi rajzokat vagy újságokban talált alaprajzokat olyan formába önteni, mely alkalmas lesz az építési engedélyek megszerzéséhez. Vállaljuk a hivatalokkal való ügyintézést és egyeztetést, levéve ezzel Ügyfeleink válláról a bürokráciával járó kellemetlenségeket. A tervezés szakaszában tervezési szerződést kötünk. A terv elkészítésének díja fix áras. A tervezés megkezdésekor 50% előleg szükséges, a fennmaradó összeg a tervek átadásakor válik esedékessé. A tervezés alatt olyan megoldásokat javasolunk Ügyfeleinknek, amelyek költséghatékonyak és az elkészült ház fenntartását, üzemeltetését sem nehezítik meg. A tervezés során egy alapelvet követünk: „a ház szolgáljon bennünket és ne mi a házat”. Tervezési szolgáltatásunk az ország egész területére, valamint az Európai Unió országaira is kiterjed. Többszöri egyeztetés után a tervek 30-60 nap alatt kerülnek a hivatalba engedélyezésre. Ha ügyfelünknek barátja, rokona, ismerőse tervező, akkor szívesen közreműködünk, segítve az ismerős tervezőt az épület megalkotásában. Munkanapokon hívható tervezői infóvonalunk áll a rendelkezésre kimondottan azokat a tervezéseket segítve, melyet nem az IsoteQ végez el. Elkészítjük az épülethez szükséges vasalatok súly, méret és típus szerinti tervezését is, ezt hívjuk statikai kiviteli tervnek. Ez pontosan meghatározza mennyi és mekkora vasalatot kell beszerelni optimálisan, nem túlkalkulálva és ezzel jelentős költséget okozva Megrendelőnek. Ha megvan az engedély jöhet az építés.

 Az ajánlatkészítés

Azok az előzetes kalkulációk, amelyek Ügyfeleink pénzügyi lehetőségeinek behatárolására szolgáltak, a tervek elkészülésével egészen pontosan meghatározhatóak. Az előzetes kalkulációk az elmúlt két évben felépített házak országos átlagáraiból kerülnek meghatározásra, így a kalkuláció és a pontos számítás között nem szokott a különbség +/- 10%-nál nagyobb lenni, tehát a döntésnél megjelölt kalkuláció után nem éri meglepetés az Ügyfelet az elkészült tervek alapján történő ajánlat kiadása során.

Az ajánlat két részből áll:

 •  megadjuk az IsoteQ építőelemek és a hozzá tartozó kiegészítő elemek árait és pontos mennyiségét,
 •  megadjuk a szerkezetkész épület tételes anyagárait valamint munkadíját.

Ami tartalmazza:

 • földmunka
 • ha van épület a telken, akkor a bontást
 • alapozás
 • lábazat építés
 • szerelőbeton készítés
 • IsoteQ falazat állítása
 • ablakok-ajtók kialakítása
 • födém készítése
 • kémény építése
 • tetőszerkezet építése cserépfedéssel
 • ereszcsatornák beépítése
 • nyílászárók elhelyezése
 • belső lépcsők kialakítása
 • villany, víz, szennyvíz, telefon stb. – az épületbe történő beállások elkészítése

 Az ajánlat tartalmazza a fizetési ütemezést is, amely cégünknél mindig az elvégzett munkához van kötve, tehát az Ügyfél utólag fizet több ütemben. Ha az ajánlat elfogadásra kerül, következik az IsoteQ elemek szállítására vonatkozó szerződés; valamint a szerkezetkész kivitelezésre vonatkozó építési szerződés előkészítése, egyeztetése és aláírása.

 A szerződéskötés

Az épület felépítéséhez szükséges IsoteQ építőelemekről és kiegészítőkről kiállítjuk a megrendelőlapot, amelynek aláírása egyben a szállítási szerződés létrejöttét is jelenti. A megrendelőlapon pontosan meghatározzuk – az Ügyféllel egyeztetve – a fizetés ütemét és a szállítás időpontját. Lehetőség van az elemek ütemezett kiszállítására az építkezés menetét figyelembe véve, ha azt a vagyonbiztonság vagy helyhiány a telken szükségessé teszi. A kiszállítást az Ügyfelünk is elvégezheti, ha a miénknél kedvezőbb ajánlattal rendelkezik.

Az épület szerkezetkész kivitelezésére (pontos műszaki tartalom honlapunkon megtalálható, kérésre megküldjük e-mailen is) építési szerződést kötünk, mely rögzíti az építkezés ütemét, anyagmennyiségeket, fizetési ütemeket. Természetesen elvégezzük a kulcsrakész épület munkafolyamatait is, de első körben a szerkezetre történő szerződéskötést javasoljuk az alábbi okok miatt:

 • Anyagi szempontból szusszanásnyi időt biztosít az Ügyfélnek, hogy átgondolja: pénzügyileg mehet-e tovább az építkezés?
 • A burkolatok, színek, egyéb berendezések, gépészet kiválasztása nem rohamtempóban történik, hanem idő marad azokat megtervezni, eldönteni.
 • Ha a kivitelező mégsem szimpatikus, lehetőség van ezen a ponton kiszállni a szerződésből, nincs további nehézség.
 • Az épületet szerkezetkész állapota már lehetővé teszi az ingatlan lezárását.

Ha a szerződések közös megelégedésre elkészültek, jöhet a kivitelezés

 A kivitelezés

Az építkezést előkészítő Kollégánk a helyszínre megy és elvégzi azokat a feladatokat, egyeztetéseket, amelyek szükségesek az építkezés szakszerű lebonyolításához (mobil WC kihelyezése; konténer az anyagok, szerszámok tárolására; ideiglenes kerítés; szerviz bejárat készítése; stb.). Ezt követően a szerkezetkész épület elkészítésének munkafolyamatai a következőek:

 • munkaterület, ház alatti területen a felső földréteg leszedése
 • az épület tervek szerint történő kijelölése, az épületmagasságok megállapítása, a szennyvízhálózatra és egyéb közművekre történő rákötés ellenőrzése
 • alapásás, alapozási munkák a terveknek megfelelően, gépi és kézi erővel. A földet a telek egy nem használt területére deponáljuk, mert a későbbiekben szükség lehet a föld visszatöltésére
 • vasalat szerelése az alapba és a meghatározott minőségű beton beöntése. (A különféle alapozási módokat a talaj adottságai döntik el, de ez már a tervezési fázisban kiderül.)
 • lábazati falak készítése vasalatok elhelyezésével, IsoteQ elemből (hőhídmentes alap készítésére kerül sor), betonozva
 • lábazati falak közötti feltöltés a tervben előírtak szerint, tömörítve
 • gépészeti alapcsövek elhelyezése az aljzat betonozása előtt, valamint kémény-, lépcső- és pillér alapok készítése
 • vasháló elhelyezése szerelőbeton alá, fóliaterítéssel és szerelőbeton készítése
 • falazatok alatt vízszigetelés készítése, lábazatokon vízszigetelés elhelyezése
 • IsoteQ falazat állítása oldalsó támaszok elhelyezésével. Vasszerelés falakba és a falak betonpumpával vagy kézi erővel történő kibetonozása
 • IsoteQ födém készítése vasalatok elhelyezésével és betonozással
 • kémény készítése
 • tetőszerkezet állítása, cserépfedéssel, IsoteQ tetőelem szigetelés használatával
 • nyílások elhelyezése

A munkafolyamat 75 munkanapot vesz igénybe

ELŐNYEI:

 • ugyanaz a kolléga kíséri végig az építkezést a döntéstől a kivitelezés befejezéséig, nem kell újabb és újabb személyeket bevonni a folyamatba, így sok ismétlést, magyarázatot megspórolunk
 • szerkezetkész épület felépítésénél tud az Ügyfél levegőhöz jutni, nincs rajta kényszer a folytatással kapcsolatban, hiszen a háza már lezárható állapotban van
 • ha a kivitelezést is vállalatunk végzi a tervezés díját ajándékként visszaadjuk hűséges Ügyfelünknek
 • Minden esetben írásban kötünk építési szerződést, mely a vállalási árat is tartalmazza, így elkerülve a pótmunkákat
 • Csak kiváló minőségű építőanyagokkal dolgozunk. Ha passzívházat építünk, akkor Passzívházak Építéséhez Alkalmas Termék tanúsítvánnyal rendelkező IsoteQ PASSZÍV építőelemeket használunk, gondosan követve a termékhez tartozó minősített csomópontokat, elkerülve a hőhidakat
 • Technológiánkból adódóan kevesebb emberrel, nagyobb hatékonysággal, kisebb költséggel rövidebb és biztosabb határidővel és lényegesen hosszabb kivitelezési szezonban (az IsoteQ fal -5 Celsiusig fagyásgátló adalék nélkül kiönthető betonnal) tudjuk megépíteni Megrendelőink házát

Kövesse nyomon a leírtakat soproni építkezésünk fotói és videói segítségével, és ha kérdése van, keressen bennünket bizalommal. Építkezni jó!

Érdeklődöm